Vår i Skåne

En naturfilm som visar upp vårens färger i skogen och rapsfält. Filmad på Balsberget i Kristianstad våren 2020.

Inte vanligt med rapsfält vid sjön

Under alla år som jag cyklat förbi fälten bredvid Råbelövssjön har jag aldrig sett några rapsfält där så när jag blev tipsad om den härliga vyn tog det inte lång tid innan jag cyklade ut med kameran. Detta var nog ett av mina (många) favorit motiv när det kommer till landskapsfotografering med de gula rapsfälten i kontrast till den blåa sjön och i bakgrunden ser man Balsberget naturreservat. Ett riktigt Skånskt vårmotiv enligt mig, en solig vårdag med lövskog och rapsfält, troligtvis inte.

Drönaren får göra jobbet

Att fotografera och njuta av utsikten från vägen är ju fint men för att skildra vyn på ett ännu bättre sätt valde jag att flyga en tur med drönaren. Det som jag älskar med just drönaren är hur snabbt man kan ändra perspektivet på ett helt landskap, exempelvis upptäckte jag en liten ö med några träd på ute i Råbelövssjön som blev ett härligt komplement till rapsfälten och skogen. Drönaren lät mig även visa höjd skillnaden mellan fälten och Balsberget på ett sätt som varit näst intill omöjligt med en kamera på marken. Drönare är riktigt roliga att arbeta med fast oavsett var eller när man flyger är det viktigt att följa alla regler, om du själv har en drönare så kom ihåg att det kommer nya drönar-regler efter 1 juli som kan vara bra ( rättare sagt att du måste) att hålla koll på.

Affiliate länkar

Följande del av inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för “Outnorth”, “Smarthphoto” och “Webbhallen”. När du handlar via länkarna får jag provision för ditt köp vilket bidrar till att jag kan fortsätta producera mer innehåll, det kostar inget extra.

Outnorth

När man är ute i skog och mark, vare sig det är en kort promenad i skogen eller en lång vandring över fjället tycker jag det är viktigt att ha med sig bra utrustning. Det kan exemplevis vara rätt vandringaskor, trailrunning skor eller ett par sköna kargobyxor. På Outnorth hittar du allt det och lite till, följ länken nedan för att börja shoppa inför sommarens äventyr! Klick här för att besöka Outhnorth och deras webbshop!

Webbhallen

Ta med en drönare på ditt nästa äventyr för att snabbt få snygga landskapsbilder eller selfies. Personligen skulle jag rekommendera Mavic Mini om du vill ha en liten och nybörjare vänlig drönare som låter dig ta snygga bilder samt filmklipp utan att ta upp för mycket plats i ryggsäcken. Du kan köpa Mavic Mini på webbhallen genom att klicka här! Dem har även flera andra bra drönare som du kan titta närmare på genom att klicka här.

Smartphoto

Jag älskar att ta snygga bilder från mina vandringar och utflykter men vissa bilder förtjänar lite mer än att bara laddas upp på Instagram, dem bilderna trycker jag upp i vackra canvas tavlor. För att trycka upp mina bästa naturfoton använder jag Smartphoto och kan starkt rekommendera dem till alla som vill trycka upp tavlor, fotoböcker, fotokalendrar och mer. Klicka här för att besöka Smarthphoto och tryck upp dina bästa bilder!

Fler filmer

Sommarsemester i Åre

Sommarsemester i Åre. En destination för folk som gillar att vara aktiva och uppleva den fantastiska naturen Jämtland har att erbjuda!

Vår i Skåne

En naturfilm som visar upp vårens färger i skogen och rapsfält. Filmad på Balsberget i Kristianstad våren 2020.

Balsberget i 4K HDR

En film som visar Balsberget naturreservat som ligger strax utanför Kristianstad. Filmad i slutet av augusti 2019.

Skogspromenad i januari

En skogspromenad på Balsberget naturreservat i januari. Även om vädret inte alltid är det bästa i Skåne under vinterhalvåret kan man ändå ta en liten utflykt till skogen för det finns alltid något roligt att hitta på.

Tjurkö på hösten

En naturfilm som visar Tjurkö och Blekingeskärgård på hösten.

Nyhetsbrev

YouTube Kanal

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer

Share This