Vår i Skåne

En naturfilm som visar upp vårens färger i skogen och rapsfält. Filmad på Balsberget i Kristianstad våren 2020.

12.05.2020 | Outdoor

En naturfilm som visar upp vårens färger i skogen och rapsfält. Filmad på Balsberget i Kristianstad våren 2020.

Inte vanligt med rapsfält vid sjön

Under alla år som jag cyklat förbi fälten bredvid Råbelövssjön har jag aldrig sett några rapsfält där så när jag blev tipsad om den härliga vyn tog det inte lång tid innan jag cyklade ut med kameran. Detta var nog ett av mina (många) favorit motiv när det kommer till landskapsfotografering med de gula rapsfälten i kontrast till den blåa sjön och i bakgrunden ser man Balsberget naturreservat. Ett riktigt Skånskt vårmotiv enligt mig, en solig vårdag med lövskog och rapsfält, troligtvis inte.

Drönaren får göra jobbet

Att fotografera och njuta av utsikten från vägen är ju fint men för att skildra vyn på ett ännu bättre sätt valde jag att flyga en tur med drönaren. Det som jag älskar med just drönaren är hur snabbt man kan ändra perspektivet på ett helt landskap, exempelvis upptäckte jag en liten ö med några träd på ute i Råbelövssjön som blev ett härligt komplement till rapsfälten och skogen. Drönaren lät mig även visa höjd skillnaden mellan fälten och Balsberget på ett sätt som varit näst intill omöjligt med en kamera på marken. Drönare är riktigt roliga att arbeta med fast oavsett var eller när man flyger är det viktigt att följa alla regler, om du själv har en drönare så kom ihåg att det kommer nya drönar-regler efter 1 juli som kan vara bra ( rättare sagt att du måste) att hålla koll på.

Åre på sommaren

Åre är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren. För er som inte känner till Åre, är Åre en populär turistort i Jämtland, ungefär 10 mil från Östersund.

Sommarsemester i Åre

Sommarsemester i Åre. En destination för folk som gillar att vara aktiva och uppleva den fantastiska naturen Jämtland har att erbjuda!

Vandring vid Storulvån

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”.

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer