Trampolinatleten Sebbe Wennmalm

Är en 13-årig trampolinatlet med 30.000 följare på Instagram där han lägger upp videor på när han gör häftiga volter och tricks på trampolin.

Se minidokumentären om Sebbe Wennmalm när han besökte Rebel Park i november.

Annons:


Hur började allting?

– Jag tror det var att min kompis hade en studsmatta i trädgården och så tyckte jag det var intressant och bara ville fortsätta med det. Sen skaffade vi en egen några år senare och så blev det att jag bara älskade att hoppa.

Vad är det du älskar med vad du gör?

– Jag älskar att det finns liksom aldrig något stopp, man kan gör hur många volter som helst, man kan göra hur många skruvar som helst. Det tar liksom aldrig stopp, man kan hålla på i evigheter.

Vad är det du känner när du hoppar och är i luften?

– Jag känner en sorts frihet, att bara kunna känna luften samtidigt som jag gör nya volter. Det är en sån himla nice känsla och det känns riktigt bra.

Du har hållit på med det här väldigt länge, vad är din största framgång inom detta hitintills?

– För några år sedan trodde jag liksom att jag inte skulle klara en trippel volt och nu kan jag göra långt över det. Jag kan göra många fler skurvar nu. Men min största framgång kanske är att jag uppnått så pass många följare på Instagram. Det trodde jag aldrig. Att jag skulle nå över 30.000 liksom.

Vad är dina mål i framtiden som en atlet?

– Jag önskar att jag kunde jobba med det på heltid när jag blir vuxen. Det hade varit jättekul. Ja det är väl liksom att bara fortsätta med det som vanligt.

Följ Sebbe på Instagram:@sebbe.wennmalm


Annons: