Tjurkö, ön som ligger i ”ingenstans”

Tjurkö, en ö som ligger ute i det som många kallar “ingenstans”. Det kanske inte är den vackraste platsen på hela jorden. För många är Tjurkö en ö med endast stenar och buskar, men ändå tycker jag det finns något speciellt att upptäcka på denna ö och liknande platser som ligger ute i det som vi kallar “ingenstans”. Under mina år av att fotografera och filma denna ö har jag alltid funnit något härligt med att uppleva det som vi kallar “ingenstans”. Det låter mig vila mina tankar och endast behöva fokusera på mig själv och att ta snygga naturbilder. Inte en människa, bil eller industri som stör mig när jag går ute bland stock och sten. Det är just det som jag tycker är det vackra med denna ö, att man för uppleva lugnet som naturen har att erbjuda. Det lugnet låter mig tänka ut mål för var jag vill vara i min karriär. Exempelvis var det på denna ön som jag upptäckte att jag ville skapa dokumentärer och det var om denna ön jag skapade min första naturdokumentär.


Annons: