Vandring vid Storulvån

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”. Storulvån Fjällstation ligger i västra Jämtland i Åre kommun, ungefär 5 mil från Åre.

Sommaren 2019

Sommaren 2019 vandrade vi på vandringslederna som ligger i närheten av fjällstationen. Vi gick dock inte på några längre sträckor som tex till Sylarna eller Blåhammaren. I närheten av fjällstationen finns det mycket fint att se utan att behöva gå på de längre lederna. 

Vi började att gå mot Blåhammaren men insåg att det blev för långt för att efter 3km (13km kvar) tyckte vid det blev för jobbigt och långtråkigt. Vi vände då om och gick tillbaka för att gå på leden som fick mot Sylarna för att vi ville se en hängbro vi sett bilder på. Vid hängbron (som man ser i filmen) hade man fin utsikt över Sylarna och det var ett bra ställe att fika vid. När vi satt och fikade fick vi syn på en fjällälv som heter ”Handölan”. Vi bestämde oss då för att utforska lederna runt omkring Handölan efter vi fikat och fått en välförtjänt vila.  

När vi kom fram till fjällälven ”Handölan” vandrade vi uppströms längs med ån. Ungefär 600meter efter ha gått på lederna längs med ån kom vi fram till en avspärrad trasig hängbro, vid hängbron såg man en liten ö mitt ute i fjällälven och det var en fin strandremsa av vita stenar längs med hela fjällälven. Vi passade då på att ta en liten fika och foto paus. Den delen av floden var ett perfekt fotomotiv med en vacker harmoni av berg, flod och träd. Det var faktiskt en av de vackraste platserna jag någonsin sett. 

Storulvån, ett rekommenderat utflyktsmål

Är man i Jämtland under sommaren skulle jag starkt rekommendera att man tar en utflykt till Storulvån för att få se ett av Sveriges finaste naturområde. Det finns fina leder och fantastiska landskapsvyer. Storulvån kan nog vara en av de finaste platserna jag varit på och är en plats jag hoppas kunna återvända väldigt snart igen.

Affiliate länkar

Om ni handlar via läkarna nedan så stöttar ni mitt arbete och bidrar till att jag kan producera ännu mer innehåll på så vis att jag får provision för ert köp utan att det kostar något extra för er. Följande del av inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för “Outnorth”, “Björn Borg”, “Nike”, “Outdoorexperten”, “Smartphoto”, “VetZoo” och “Skistart” .

Outnorth, handla friluftsliv kläder och -utrustning: Länk

Björn Borg, handla träningskläder och sportmode online: Länk

Nike, handla Nike’s träningskläder, skort och mer: Länk

Outdoorexperten, köp vandringsskor, ryggsäckar och friluftsliv-utrustning: Länk

Smartphoto, tryck upp tavlor, fotoböcker och mer: Länk

VetZoo, köp hundleksaker, tillbehör och mer: Länk

Skistart, handla skidor och sportutrustning: Länk

Fler filmer

Åre på sommaren

Åre är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren. För er som inte känner till Åre, är Åre en populär turistort i Jämtland, ungefär 10 mil från Östersund.

Balsberget i 4K HDR

En film som visar Balsberget naturreservat som ligger strax utanför Kristianstad. Filmad i slutet av augusti 2019.

Vår i Skåne

En naturfilm som visar upp vårens färger i skogen och rapsfält. Filmad på Balsberget i Kristianstad våren 2020.

Skogspromenad i januari

En skogspromenad på Balsberget naturreservat i januari. Även om vädret inte alltid är det bästa i Skåne under vinterhalvåret kan man ändå ta en liten utflykt till skogen för det finns alltid något roligt att hitta på.

Vandring vid Storulvån

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”.

Nyhetsbrev

YouTube Kanal

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer

Share This