Vandring vid Storulvån

2020-01-31 | Fjällen, Outdoor

Film om Storulvåns Fjällstation på sommaren

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”. Storulvån Fjällstation ligger i västra Jämtland i Åre kommun, ungefär 5 mil från Åre.


ANNONS

Sommaren 2019

Sommaren 2019 vandrade vi på vandringslederna som ligger i närheten av fjällstationen. Vi gick dock inte på några längre sträckor som tex till Sylarna eller Blåhammaren. I närheten av fjällstationen finns det mycket fint att se utan att behöva gå på de längre lederna. 

Vi började att gå mot Blåhammaren men insåg att det blev för långt för att efter 3km (13km kvar) tyckte vid det blev för jobbigt och långtråkigt. Vi vände då om och gick tillbaka för att gå på leden som fick mot Sylarna för att vi ville se en hängbro vi sett bilder på. Vid hängbron (som man ser i filmen) hade man fin utsikt över Sylarna och det var ett bra ställe att fika vid. När vi satt och fikade fick vi syn på en fjällälv som heter ”Handölan”. Vi bestämde oss då för att utforska lederna runt omkring Handölan efter vi fikat och fått en välförtjänt vila.  

När vi kom fram till fjällälven ”Handölan” vandrade vi uppströms längs med ån. Ungefär 600meter efter ha gått på lederna längs med ån kom vi fram till en avspärrad trasig hängbro, vid hängbron såg man en liten ö mitt ute i fjällälven och det var en fin strandremsa av vita stenar längs med hela fjällälven. Vi passade då på att ta en liten fika och foto paus. Den delen av floden var ett perfekt fotomotiv med en vacker harmoni av berg, flod och träd. Det var faktiskt en av de vackraste platserna jag någonsin sett. 


ANNONS

Storulvån, ett rekommenderat utflyktsmål

Är man i Jämtland under sommaren skulle jag starkt rekommendera att man tar en utflykt till Storulvån för att få se ett av Sveriges finaste naturområde. Det finns fina leder och fantastiska landskapsvyer. Storulvån kan nog vara en av de finaste platserna jag varit på och är en plats jag hoppas kunna återvända väldigt snart igen.

Vandring i Åre

Vandring i Åre på sommaren. Upptäck Åres vackra natur och vandringsleder.

Sälen på Sommaren

Upptäck Sälen på sommaren och upptäck Sveriges sydligaste fjäll!

Annons:

Actionsport

Allt om Actionsport

Outdoor

Allt om outdoor och natur

Den här hemsidan använder sig av cookies. Genom att fortsätta godkänner du sidans användning av cookies.  Läs mer