Vandring Storulvån Fjällstation

jan 31, 2020

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”. Storulvån Fjällstation ligger i västra Jämtland i Åre kommun, ungefär 5 mil från Åre.


ANNONS


Sommaren 2019

Sommaren 2019 vandrade vi på vandringslederna som ligger i närheten av fjällstationen. Vi gick dock inte på några längre sträckor som tex till Sylarna eller Blåhammaren. I närheten av fjällstationen finns det mycket fint att se utan att behöva gå på de längre lederna. 

Vi började att gå mot Blåhammaren men insåg att det blev för långt för att efter 3km (13km kvar) tyckte vid det blev för jobbigt och långtråkigt. Vi vände då om och gick tillbaka för att gå på leden som fick mot Sylarna för att vi ville se en hängbro vi sett bilder på. Vid hängbron (som man ser i filmen) hade man fin utsikt över Sylarna och det var ett bra ställe att fika vid. När vi satt och fikade fick vi syn på en fjällälv som heter ”Handölan”. Vi bestämde oss då för att utforska lederna runt omkring Handölan efter vi fikat och fått en välförtjänt vila.  

När vi kom fram till fjällälven ”Handölan” vandrade vi uppströms längs med ån. Ungefär 600meter efter ha gått på lederna längs med ån kom vi fram till en avspärrad trasig hängbro, vid hängbron såg man en liten ö mitt ute i fjällälven och det var en fin strandremsa av vita stenar längs med hela fjällälven. Vi passade då på att ta en liten fika och foto paus. Den delen av floden var ett perfekt fotomotiv med en vacker harmoni av berg, flod och träd. Det var faktiskt en av de vackraste platserna jag någonsin sett. 

Storulvån, ett rekommenderat utflyktsmål

Är man i Jämtland under sommaren skulle jag starkt rekommendera att man tar en utflykt till Storulvån för att få se ett av Sveriges finaste naturområde. Det finns fina leder och fantastiska landskapsvyer. Storulvån kan nog vara en av de finaste platserna jag varit på och är en plats jag hoppas kunna återvända väldigt snart igen.

Åre på sommaren

Åre är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren. För er som inte känner till Åre, är Åre en populär turistort i Jämtland, ungefär 10 mil från Östersund.

Vandring Storulvån Fjällstation

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”.

Skogspromenad i januari

En skogspromenad på Balsberget naturreservat i januari. Även om vädret inte alltid är det bästa i Skåne under vinterhalvåret kan man ändå ta en liten utflykt till skogen för det finns alltid något roligt att hitta på.

Jesper Films Showreel

Jesper Films Showreel med de bästa klippen från filmer skapade av Jesper Films! Stort tack till alla jag samarbetat och arbetat med under 2019!

Running For Life

Running 4 Life är en dokumentär om hur löpning räddar liv. En film av Jesper Dreifaldt, producerad av Jesper Films. 2 veckor efter att Ingrids mamma hade avlidit i cancer fick hon beskedet att hon drabbats av samma sjukdom.

Magasin Stories Höst 2019

Nu kan ni läsa andra upplagan av Jesper Films egna magasin “Stories” på Issuu! I “Jesper Films Stories Nr.2 ” kan ni läsa och se häftiga bilder om bland annat: trampolin atleten Sebbe Wennmalm som har över 30.000 följare på Instagram, dokumentären “Running 4 Life”…

Tjurkö på hösten

En naturfilm som visar Tjurkö och Blekingeskärgård på hösten.

Trampolinatleten Sebbe Wennmalm

Sebbe Wennmalm är en 13-årig gymnast som har en passion för G-tramp och att klara av nya svåra tricks i luften. Han har över 33.000 följare på Instagram där han lägger upp videor på när han gör häftiga volter och tricks.

Lidingöloppet 2019

Höjdpunkter och ögonblick från TCS Lidingöloppet 2019. Lidingöloppet är världens största terränglopp som går strax utanför Stockholm på Lidingö i slutet av september.

Balsberget i 4K HDR

En film som visar Balsberget naturreservat som ligger strax utanför Kristianstad. Filmad i slutet av augusti 2019.

Pin It on Pinterest