Sommarsemester i Åre

Sommarsemester i Åre. En destination för folk som gillar att vara aktiva och uppleva den fantastiska naturen Jämtland har att erbjuda!

Vandring i Åre och Jämtlands natur

I Åre och trakterna kring Åre finns många vackra vandringsleder där du får uppleva fjällnatur.

Att vandra nedför Åreskutan är att rekommendera. Du har en fantastisk utsikt hela vägen ner för berget (om det inte är dimma eller molnigt så klart). Längs med lederna rinner små fjällbäckar och vattenfall. Det finns även chans att hitta stora snötäcken och även se en ren eller en hel flock!

Storulvån erbjuder fantastiskt fina vandringsleder. Runt Storulvånsfjällstation kan man uppleva ett riktigt äventyr med hängbroar, älvar och fantastiskt fint landskap med Sylarna i horisonten. Ifall man är sugen på lite mer höjdmeter kan man även bestiga “Getryggen“(1382 möh). För den som är intresserad av lite längre vandring kan man vandra till Blåhammaren eller Sylarna.

Andra fina platser att vandra på är Vålådalen. I Vålådalen kan man vandra till en helt turkos sjö som heter Blanktjärn. Bara någon kilometer utanför Åre ligger Ullådalen där finns bland annat en fors man kan bada i och vandra längs med.

Löpning på Åreskutan och fjället

För löpare som vill ta på sig en riktig utmaning har Fjällmaratonveckan mycket att erbjuda. Delta i något av de 8 loppen som är en del av Fjällmaratonveckan i början av augusti. Några av loppen är Vertical-K där man springer uppför Åreskutan (totalt ett 5 km långt lopp med 1000 höjdmeter). Salomon 27K där man springer över tre fjäll i Jämtlands vildmark. Copper Trail där man springer 7 km i Åre by och får chansen att vinna en Kia bil! Andra lopp i Fjällmaratonveckan är Välliste runt, Lundhags minimaraton, Swix sprinten, Ulvang Kvartsmarathon, Lundhags öppet fjäll och Kia fjällmaraton.

Läs mer om Trailrunning i fjällen i denna artikel.

Cykling i Åre Björnen

Mountainbike i Björnen är en upplevelse man inte får missa. Cykellederna i Björnen är helt perfekta i fall man vill ha något lugnare än Downhill i Åre. I Björnen så finns en cykelled som tar ca 20 minuter och har gott om nedförsbacke efter första halvan. En fartfylld upplevelse, perfekt för en halvdags utflykt!

Sommarsemester i Åre, något för alla!

Åre är helt klart en plats i Sverige man inte får missa om man är intresserad av friluftsliv och äventyr! Sommarsemester i Åre erbjuder ett stort utbud av aktiviteter vilket gör att det finns något för alla!

Affiliate länkar

Om ni handlar via läkarna nedan så stöttar ni mitt arbete och bidrar till att jag kan producera ännu mer innehåll på så vis att jag får provision för ert köp utan att det kostar något extra för er. Följande del av inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för “Outnorth”, “Björn Borg”, “Nike”, “Outdoorexperten”, “Smartphoto”, “VetZoo” och “Skistart” .

Outnorth, handla friluftsliv kläder och -utrustning: Länk

Björn Borg, handla träningskläder och sportmode online: Länk

Nike, handla Nike’s träningskläder, skort och mer: Länk

Outdoorexperten, köp vandringsskor, ryggsäckar och friluftsliv-utrustning: Länk

Smartphoto, tryck upp tavlor, fotoböcker och mer: Länk

VetZoo, köp hundleksaker, tillbehör och mer: Länk

Skistart, handla skidor och sportutrustning: Länk

Fler filmer

Ristafallet i Åre

Ristafallet ligger strax utanför Åre och är ett av Sveriges största vattenfall. Vattenfallet delas upp i två fall av en liten skogsö som man ser på drönarscenerna i filmen. Längs med Ristafallet går lite mysiga skogsleder.

Åre på sommaren

Åre är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren. För er som inte känner till Åre, är Åre en populär turistort i Jämtland, ungefär 10 mil från Östersund.

Balsberget i 4K HDR

En film som visar Balsberget naturreservat som ligger strax utanför Kristianstad. Filmad i slutet av augusti 2019.

Sommarsemester i Åre

Sommarsemester i Åre. En destination för folk som gillar att vara aktiva och uppleva den fantastiska naturen Jämtland har att erbjuda!

Skogspromenad i januari

En skogspromenad på Balsberget naturreservat i januari. Även om vädret inte alltid är det bästa i Skåne under vinterhalvåret kan man ändå ta en liten utflykt till skogen för det finns alltid något roligt att hitta på.

Nyhetsbrev

YouTube Kanal

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer

Share This