Sommarsemester i Åre

Sommarsemester i Åre. En destination för folk som gillar att vara aktiva och uppleva den fantastiska naturen Jämtland har att erbjuda!

Se filmen om sommarsemester i Åre!

Annons


Vandring i Åre och Jämtlands natur

I Åre och trakterna kring Åre finns många vackra vandringsleder där du får uppleva fjällnatur.

Att vandra nedför Åreskutan är att rekommendera. Du har en fantastisk utsikt hela vägen ner för berget (om det inte är dimma eller molnigt så klart). Längs med lederna rinner små fjällbäckar och vattenfall. Det finns även chans att hitta stora snötäcken och även se en ren eller en hel flock!

Storulvån erbjuder fantastiskt fina vandringsleder. Runt Storulvånsfjällstation kan man uppleva ett riktigt äventyr med hängbroar, älvar och fantastiskt fint landskap med Sylarna i horisonten. Ifall man är sugen på lite mer höjdmeter kan man även bestiga ”Getryggen”(1382 möh). För den som är intresserad av lite längre vandring kan man vandra till Blåhammaren eller Sylarna.

Andra fina platser att vandra på är Vålådalen. I Vålådalen kan man vandra till en helt turkos sjö som heter Blanktjärn. Bara någon kilometer utanför Åre ligger Ullådalen där finns bland annat en fors man kan bada i och vandra längs med.

Löpning på Åreskutan och fjället

För löpare som vill ta på sig en riktig utmaning har Fjällmaratonveckan mycket att erbjuda. Delta i något av de 8 loppen som är en del av Fjällmaratonveckan i början av augusti. Några av loppen är Vertical-K där man springer uppför Åreskutan (totalt ett 5 km långt lopp med 1000 höjdmeter). Salomon 27K där man springer över tre fjäll i Jämtlands vildmark. Copper Trail där man springer 7 km i Åre by och får chansen att vinna en Kia bil! Andra lopp i Fjällmaratonveckan är Välliste runt, Lundhags minimaraton, Swix sprinten, Ulvang Kvartsmarathon, Lundhags öppet fjäll och Kia fjällmaraton.

Läs mer om Trailrunning i fjällen i denna artikel.


Annons


Cykling i Åre Björnen

Mountainbike i Björnen är en upplevelse man inte får missa. Cykellederna i Björnen är helt perfekta i fall man vill ha något lugnare än Downhill i Åre. I Björnen så finns en cykelled som tar ca 20 minuter och har gott om nedförsbacke efter första halvan. En fartfylld upplevelse, perfekt för en halvdags utflykt!

Sommarsemester i Åre, något för alla!

Åre är helt klart en plats i Sverige man inte får missa om man är intresserad av friluftsliv och äventyr! Sommarsemester i Åre erbjuder ett stort utbud av aktiviteter vilket gör att det finns något för alla!


Annons