Running For Life

dec 20, 2019

Running 4 Life är en dokumentär om hur löpning räddar liv. En film av Jesper Dreifaldt, producerad av Jesper Films.


ANNONS


2 veckor efter att Ingrids mamma hade avlidit i cancer fick hon beskedet att hon drabbats av samma sjukdom. Ingrid valde att kämpa för sitt liv eller rättare sagt springa för sitt liv då hon ville se sin 8 åriga son växa upp. Idag är hon friskförklarad och berättar nu sin historia om hur löpningen hjälpte henne att klara av den tuffaste perioden i sitt liv, samtidigt får vi följa hennes resa inför att klara av Lidingöloppet 2019.

“Detta är en av de starkaste historierna jag någonsin har berättat och det är även en historia som står mig väldigt nära hjärtat. I dokumentären säger hon ”Jag ville överleva för att se min 8-åriga son växa upp”. Jag var den 8-åringen som inte visste ifall jag skulle växa upp med en mamma eller ej. Men jag minns så väl hur min mamma (löparen i dokumentären) sa till mig ”Sjuka människor kan inte springa, så länge jag kan springa är jag inte sjuk”. Detta är något som har levt med mig i hela mitt liv och det är kanske därför jag springer själv. Hur som helst är detta en dokumentär jag är otroligt stolt över, inte bara för dess budskap och syfte, utan också för att det är en historia som står mig väldigt nära hjärtat.” -- Jesper Dreifaldt, filmskapare på Jesper Films.

Åre på sommaren

Åre är en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren. För er som inte känner till Åre, är Åre en populär turistort i Jämtland, ungefär 10 mil från Östersund.

Vandring Storulvån Fjällstation

Sommaren 2019 åkte jag och min familj på semester till Åre. En av de platserna vi besökte var ett naturområde med en fjällstation som heter ”Storulvån Fjällstation”.

Skogspromenad i januari

En skogspromenad på Balsberget naturreservat i januari. Även om vädret inte alltid är det bästa i Skåne under vinterhalvåret kan man ändå ta en liten utflykt till skogen för det finns alltid något roligt att hitta på.

Jesper Films Showreel

Jesper Films Showreel med de bästa klippen från filmer skapade av Jesper Films! Stort tack till alla jag samarbetat och arbetat med under 2019!

Running For Life

Running 4 Life är en dokumentär om hur löpning räddar liv. En film av Jesper Dreifaldt, producerad av Jesper Films. 2 veckor efter att Ingrids mamma hade avlidit i cancer fick hon beskedet att hon drabbats av samma sjukdom.

Magasin Stories Höst 2019

Nu kan ni läsa andra upplagan av Jesper Films egna magasin “Stories” på Issuu! I “Jesper Films Stories Nr.2 ” kan ni läsa och se häftiga bilder om bland annat: trampolin atleten Sebbe Wennmalm som har över 30.000 följare på Instagram, dokumentären “Running 4 Life”…

Tjurkö på hösten

En naturfilm som visar Tjurkö och Blekingeskärgård på hösten.

Trampolinatleten Sebbe Wennmalm

Sebbe Wennmalm är en 13-årig gymnast som har en passion för G-tramp och att klara av nya svåra tricks i luften. Han har över 33.000 följare på Instagram där han lägger upp videor på när han gör häftiga volter och tricks.

Lidingöloppet 2019

Höjdpunkter och ögonblick från TCS Lidingöloppet 2019. Lidingöloppet är världens största terränglopp som går strax utanför Stockholm på Lidingö i slutet av september.

Balsberget i 4K HDR

En film som visar Balsberget naturreservat som ligger strax utanför Kristianstad. Filmad i slutet av augusti 2019.

Pin It on Pinterest