Rörelseglädje

Målet med Jesper Films

Min definition av rörelseglädje

För mig är rörelseglädje grunden till all hälsosam och långsiktig träning. Det är den absoult viktigaste delen inom all idrott för utan rörelseglädje kommer man snabbt tappa motivationen.

Rörelseglädje är att utöva en aktivtet för att man tycker det är roligt och känna glädjen i att röra på sig. En glädje som är obereonde från resultat och andras åsikter.

I mitt företag Jesper Films har jag målet att inspirera till rörelseglädje och få fler att upptäcka glädjen i att röra på sig. Jag tror starkt på att om man får fler att upptäcka rörelseglädje, kan man bekämpa bristen på fysisk aktivtet i vårt samhälle.

#upptäckdinrörelseglädje

En hashtag skapad och marknadsförd av Jesper Films. Syftet är att inspirera folk till att dela foton på Instagram, när de utövar en aktivitet som de älskar och har upptäckt sin rörelseglädje för.

Varför prestation och tävling är viktigt

Jag tycker att rörelseglädje och tävling samt att prestera, hör ihop. Jesper Films definition av rörelseglädje är att alla individer är på olika nivåer och presterar olika bra.

Talang och framgång är inget man föds till, det är något man kämpar för. Desto roligare man tycker träning är, desto mer tränar man, och desto bättre blir man. Visst, vissa har enklare för att exempelvis bygga muskler eller träna upp snabbhet än andra, men i slutet av dagen så är det den som tränar smartast och bäst som också blir bäst.

Att försöka ta bort den biten från träning och idrott, vore förfärligt. Människan är tävlingsinriktad, vissa mer än andra, och därför kan tävling och att mäta sin prestation, vara en bidragande faktor till ökad rörelseglädje.

Tävling och prestation inom rörelseglädje är en balansgång som varje individ måste upptäcka för sig själv. Vissa älskar att tävla och utmana sig själv till att prestera på topp, medans andra nöjer sig med att bara få träna och utöva den aktivitet man älskar. Både perspektiven är lika viktiga och måste respekteras. För om man inte gör det, om en individ känner sig tvingad till att prestera eller tvärtom inte får tävla och prestera, det är då som man förlorar sin rörelseglädje. Rörelseglädje handlar om att göra det man tycker är roligt.

Har man upptäckt sin rörelseglädje så spelar det ingen roll om man inte presterar som man önskat. Visst, det är surt att “misslyckat” men för någon som upptäckt sin rörelseglädje, betyder en misslyckad prestation ren motivation till att kämpa hårdare för att nå sina mål. Man måste våga misslyckas för att fortsätta utvecklas. Rörelseglädje är grunden till att prestera på topp och tycka det är roligt att utmana sig själv!

engagemang

Mitt mål med Jesper Films är att inspirera till rörelseglädje och skapa ett engagemang kring att upptäcka sin rörelseglädje och våga ha roligt. Detta gör jag genom att skapa häftiga actionsportfilmer och marknadsföra produkter med Jesper Films egna tryck “Upptäck din Rörelseglädje och våga ha roligt”.

Innehåll på sociala medier

Jesper Films samarbetar med duktiga atleter och engagerade företag, till att skapa häftiga actionsportfilmer och foton som inspirerar till rörelseglädje.

Kläder och produkter

I Jesper Films Shop kan man handla kläder och tillbehör med trycket “Upptäck din rörelseglädje och våga ha roligt”. Syftet med produkterna är att sprida budskapet om rörelseglädje.

Vad är rörelseglädje?

Rörelseglädje är en kombination av att våga utmana sig själv, testa sina gränser, kämpa för att utvecklas, och ha roligt!

Den här hemsidan använder sig av cookies. Genom att fortsätta godkänner du sidans användning av cookies.  Läs mer