Jesper Films integritetspolicy

Jesper Films GDPR och integritetspolicy på hemsida, vid inspelning och mot kunder. Personuppgiftsansvarig är Jesper Dreifaldt på Jesper Films, kontakta personuppgiftsansvarig genom att skicka ett mejl till “info@jesperfilms.com”.

Integritetspolicy på hemsidan

Personuppgiftsansvarig är Jesper Dreifaldt, kontakta Jesper Films på ”info@jesperfilms.com”. För att begära utdrag av personuppgifter Jesper Films har samlat in om dig, ändra eller rätta dina uppgifter, eller begära borttagning av uppgifter Jesper Films har samlat in om dig, skicka då ett mejl till ”info@jesperfilms.com”. För frågor om hur Jesper Films behandlar dina personuppgifter samt övriga frågor, skicka ett mejl till ”info@jesperfilms.com”.

Cookies:

www.jesperfilms.com kan som många andra hemsidor lagra och hämta information som sparas av din webbläsare, oftast i from av cookies. Den informationen handlar oftast om dig, dina intressen och din enhet som du använder för att besöka hemsidan med (exempelvis mobil, surfplatta eller dator). Detta görs för att kunna göra ditt besök på hemsidan mer personligt och att funktioner på hemsidan fungerar som det ska, exempelvis om du använder din mobil så anpassas hemsidans layout/design efter mobilskärmen och att du kan få anpassade annonser via Google Adsense.

Cookies från tredje part används av delningslänkar till sociala medier samt inbäddat innehåll från t.ex youtube.

Vill du stänga av användningen av cookies gör du det i inställningarna för din webbläsare. Väljer du att inte acceptera cookies kan vissa funktioner på hemsidan fortfarande användas, men en del sidor och funktioner kan begränsas. Användarupplevelsen kan därmed försämras.

Google Analytics:

Som flera andra webbplatser använder Jesper Films Google Analytics för att samla in information om hur du använder hemsidan, hur hemsidan fungerar samt statistik över hemsidan (exempelvis hur ofta sidor besöks osv). Denna information används endast av Jesper Films för att kunna förbättra och utveckla hemsida. All information som samlas in av Google Analytics är anonym och kan inte direkt eller indirekt knytas till dig. 

Mejl och kontaktformulär:

När du skicka mejl direkt till info@jesperfilms.com eller via ett kontaktformulär på hemsidan kommer din mejladress och andra uppgifter som du angett i mejlet eller kontaktformuläret användas för att kunna behandla ditt ärende samt kontakta dig. Uppgifterna du anger I kontaktformulär eller mejl hanteras endast av Jesper Films internt och ifall det är nödvändigt för att kunna svara på din fråga eller lösa ditt ärende kan informationen även delas med tredje part. Uppgifter du uppger i mejl och kontaktformulär till Jesper Films kan/kommer sparas under obestämd tid.

Nyhetsbrev:

När du fyller i ett prenumerationsformulär för Jesper Films nyhetsbrev, kommer den e-postadressen du angett i formuläret att användas i syfte att skicka nyhetsbrev till dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet. Dina uppgifter som du angett i prenumerationsformuläret delas med “Mailer Lite” som Jesper Films använder för att skicka nyhetsbrev.

Rättslig Grund

Rättslig grund för Jesper Films behandling av dina personuppgifter är intresseavvägning och samtycke.

Integritetspolicy mot kunder

Namn, kontaktuppgifter, material, fakturor och liknande sparas av Jesper Films för att kunna fullgöra avtal med kunden. Den rättsliga grunden är intresseavvägning och avtal. Fakturor sparas med den rättsliga grunden rättslig förpliktelse, den rättsliga förpliktelsen är bokföringslagen. Skicka ett mejl till info@jesperfilms.com för ärenden angående GDPR.

Kundens logotyp

Kunden godkänner att Jesper Films får använda och publicera kundens logga i syfte att visa vilka Jesper Films har arbetat med.

GDPR vid inspelning/fotografering

Kunden ansvarar för att GDPR följs vid inspelning och att alla som syns och hörs i material godkänner sin medverkan. Jesper Films kan neka att filma, fota och klippa in vissa saker ifall kunden inte följer GDPR. Jesper Films ansvarar inte för de som medverkar i produktionen.

Upphovsrätt på skapat material

Jesper Films/Jesper Dreifaldt är upphovsrättsägaren till material producerat av Jesper Films och materialet får användas i Jesper Films egna marknadsföring.

Publicering och användning av skapat material

Kunden ansvarar för sin användning och publicering av slutprodukten. Kunden får publicera filmer/bilder på YouTube, Instagram, Facebook, Vimeo och deras hemsida, i bruk som följer Svensk lag. Kunden får inte redigera om material producerat av Jesper Films utan godkännande från Jesper Films. 

Integritetspolicy vid film och fotografering

Nedan följer information om hur Jesper Films arbetar och resonerar kring GDPR vid filminspelningar och fotograferingar.

Hur insamling av filmer och foton sker:

En filmare/fotograf från Jesper Films går vanligtvis runt på ett evenemang eller i ett företags lokaler och filmar/fotograferar personer samt händelser som inträffar relevant till Jesper Films syfte. Insamlingen/fotograferingen/ filmningen sker alltid i förhållande till syftet att filma/fota, på ett företag kan det vara att visa upp deras verksamhet och på ett evenemang kan det vara att visa upp evenemanget. Ni kan se en filmare från Jesper Films genom att dem har en tröja där det står ”Jesper Films” samt Jesper Films logga, i vissa fall kan det även vara en reflexväst där det står media/press. Filmaren/fotografen bär alltid på en kamera och vanligtvis ett större kamerasystem med kamerastabilisator vilket gör det enkelt att se var och när inspelning/fotografering sker.

Hur filmer och foton hanteras efter fotografering/inspelning:

Filmer och foton hanteras på så vis att de sparas på hårddiskar och molnet under en obestämd tid av Jesper Films. Färdiga filmer och bilder kan även publiceras på Jesper Films hemsida och sociala medier. I vissa fall raderas allt råmaterial av Jesper Films ifall det inte längre anses relevant att sparas längre. Om Jesper Films har en uppdragsgivare eller sponsrar ett evenemang med film/foto så kan det materialet även sparas/hanteras/publiceras av uppdragsgivaren/arrangören. 

Undvika och inte bli filmad/fotograferad:

Gå fram till filmaren/fotografen från Jesper Films vid det tillfället och berätta tydligt att du inte vill bli filmad/fotograferad. Personer som går fram under inspelning/fotografering till en filmare/fotograf från Jesper Films och säger att de inte vill bli filmade/fotograferade kommer i alla möjlig och rimlig mån inte heller att  bli det. Dock så kan det vara svårare att uppfylla en individs begäran att skydda sina personuppgifter om den befinner sig på ett evenemang, i folkmassor eller på allmänplats. Jesper Films arbetar hårt för att respektera alla som både vill och inte vill bli filmade/fotograferade. 

Rättslig grund – Samtycke:

Vid samtycke så frågar en filmare/fotograf från Jesper Films (vanligtvis Jesper Dreifaldt) innan filminspelningen/ fotograferingen ifall det är okej att dem som eventuellt kommer med på bild vill vara med och godkänner sin medverkan. Vid vissa tävlingar och evenemang kan det även vara så att deltagarna godkänt sin medverkan vid anmälan till arrangören där de har tillåtit att bli filmad samt fotograferad och att det publiceras.

Rättslig grund – Avtal:

Medverkande i film/bild tillåter publicering och insamling av dess personuppgifter (film, foto och ljud) via ett skriftligt avtal med Jesper Films (digitalt eller fysiskt). Dessa avtal sparas på obestämd tid av Jesper Films samt eventuellt en uppdragsgivare.

Anlitad att filma och fotografera:

Om Jesper Films är anlitad att filma/fotografera av evenemangets arrangör eller ett företag som vistas i lokalerna där inspelning/fotografering sker kontakta då Jesper Films uppdragsgivare för frågor angående evenemangets/företaget hantering av personuppgifter. I de flesta fall omfattas det av intresseavvägning då arrangörens/ företagets intresse att informera om sin verksamhet väger tyngre än den enskilde individens intresse att skydda sin personuppgifter. Ni kan även kontakta Jesper Films för att bli hänvisad till en person som ansvarar för GDPR på evenemanget/företaget. Det materialet som filmas/fotograferas på ett företag/evenemang kan även användas av Jesper Films för att visa upp vad Jesper Films har skapat/producerat.

Undantag för GDPR – Konstnärligtskapande (YGL & TF):

Jesper Films skapar film och foto i en omfattning som klassas som konstnärligtskapande då filmerna/bilderna ska förmedla en känsla (tex inspirera mottagaren), exempelvis så redigeras/bearbetas filmklippen och bilderna för att förstärka en känsla eller budskap. I dessa fall klassas Jesper Films filmning/fotografering och publicering som konstnärligtskapande vilket är ett undantag från GDPR då konstnärligtskapande skyddas av Sveriges grundlagar (yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen).

Undantag för GDPR – Journalistiska ändamål (YGL & TF):

Jesper Films innehåll (film, foto och ljud) används för att informera om en händelse (tex ett sportevenemang eller tävling) i en omfattning som anses vara journalistiska ändamål. I dessa fall klassas Jesper Films filmning/fotografering och publicering som journalistiska ändamål vilket är ett undantag från GDPR då journalistiska ändamål skyddas av Sveriges grundlagar (yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen).

Angående kränkande fotografering:

Bilder/ filmklipp som på något sätt eller vis kan tolkas som kränkande eller rent allmänt sagt inte är ”schysta” mot personerna på bild/film, kommer att raderas och INTE publiceras eller sparas.

Rättslig grund – Intresseavvägning:

Filmer och foton skapade av Jesper Films kan publiceras på Jesper Films sociala medier, hemsida, portfolio och likande sammanhang för att marknadsföra/ visa upp vad Jesper Films har skapat/producerat. Det anses vara en intresseavvägning för att Jesper Films intresse att informera om sin verksamhet (portfolio och skapade filmer/bilder) väger tyngre än den enskilde individen (som är med i film/foto) intresse att skydda sina personuppgifter.

Inspelning/ fotografering på allmänplats:

Inspelningen/fotograferingen av evenemang eller produktioner som tar plats på en allmänplats så som en idrottsplats, tillåter inspelning och fotografering av området då det är en allmänplats. 

Begär radering, ändring eller liknande:

Förfrågningar angående radering av personuppgifter och liknande, hänvisas till ”info@jesperfilms.com”.

Personuppgiftsansvarig:

För frågor, GDPR begäran eller annat relaterat till personuppgifter, kontakta då Jesper Dreifaldt som är personuppgiftsansvarig på Jesper Films. 

Mejladress: info@jesperfilms.com

YGL = Yttrandefrihetsgrundlagen.

TF = Tryckfrighetsförordningen.

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer