Fjällmaratonveckan i Åre

Fjällmaratonveckan i Åre är en kombination av 8 tuffa trailrunning tävlingar i fjällterräng. Vertical-K, Salomon 27K och Copper trail 7K är tre av de 8 tuffa loppen som det är lite extra fokus på i den här artikeln.

Salomon 27K

Salomon 27K är ett lopp på 27 kilometer i backig fjällterräng. Banan går så att man bestiger 3 fjälltoppar strax utanför Åre.

Vertical-K

Peak Performance Vertical-K är en av de kortare men också en av de mest intensiva banorna. Starten går i Åre by och målgången är på Åreskutans topp, banan är 5 kilometer med 1000 höjdmeter.

Copper trail 7k

Copper trail är en av de lite mindre tuffare banorna och alla som deltar får chansen att vinna en Kia bil. Banan är 7 km och går i närheten av Åre by där start och mål är.

Swix sprinten

Swix sprinten går inne i parken i Åre by och är en intensiv sprint på ungefär 200 meter.

Kia fjällmaraton

Kia fjällmaraton är den stora utmaningen och äventyret på Fjällmaratonveckan. Banan går över tre fjäll och är 43 kilometer lång med 2100 höjdmeter.

Andra lopp under Fjällmaratonveckan

Övriga lopp som man kan delta i under Fjällmaratonveckan är Välliste runt, Lundhags minimaraton, Ulvang kvartsmaraton och Lundhags öppet fjäll. Läs mer på Fjällmaratonveckans hemsida här.

Affiliate länkar

Om ni handlar via läkarna nedan så stöttar ni mitt arbete och bidrar till att jag kan producera ännu mer innehåll på så vis att jag får provision för ert köp utan att det kostar något extra för er. Följande del av inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för “Outnorth”, “Björn Borg”, “Nike”, “Outdoorexperten”, “Smartphoto”, “VetZoo” och “Skistart” .

Outnorth, handla friluftsliv kläder och -utrustning: Länk

Björn Borg, handla träningskläder och sportmode online: Länk

Nike, handla Nike’s träningskläder, skort och mer: Länk

Outdoorexperten, köp vandringsskor, ryggsäckar och friluftsliv-utrustning: Länk

Smartphoto, tryck upp tavlor, fotoböcker och mer: Länk

VetZoo, köp hundleksaker, tillbehör och mer: Länk

Skistart, handla skidor och sportutrustning: Länk

Fler filmer

Running For Life

Running 4 Life är en dokumentär om hur löpning räddar liv. En film av Jesper Dreifaldt, producerad av Jesper Films. 2 veckor efter att Ingrids mamma hade avlidit i cancer fick hon beskedet att hon drabbats av samma sjukdom.

Jesper Films Showreel

Jesper Films Showreel med de bästa klippen från filmer skapade av Jesper Films! Stort tack till alla jag samarbetat och arbetat med under 2019!

Skärmlöpning i stormen

Ha roligt i motvind med en löparskärm samtidigt som du får riktigt bra träning!

Lidingöloppet 2019

Höjdpunkter och ögonblick från TCS Lidingöloppet 2019. Lidingöloppet är världens största terränglopp som går strax utanför Stockholm på Lidingö i slutet av september.

Åhus Beachhandboll 2019

Åhus Beachhandboll är ett handbolls evenemang som har fokus på att skapa minnen för livet åt deras besökare! Jesper Films fick uppdraget att producera innehåll till Åhus Beach sociala medier under handbollen och fotbollen.

Nyhetsbrev

YouTube Kanal

Den här hemsidan använder sig a kakor/cookies. Genom att fortsätta godkänner du att sidans användning av kakor/cookies.  Lär dig mer

Share This