Fjällmaratonveckan i Åre

2019-08-13 13:31 CEST | Actionsport, Adventure, Athletics

Trailrunning i fjällen

Fjällmaratonveckan i Åre är en kombination av 8 tuffa trailrunning tävlingar i fjällterräng. Vertical-K, Salomon 27K och Copper trail 7K är tre av de 8 tuffa loppen som det är lite extra fokus på i den här artikeln.

Salomon 27K

Salomon 27K är ett lopp på 27 kilometer i backig fjällterräng. Banan går så att man bestiger 3 fjälltoppar strax utanför Åre.

Vertical-K

Peak Performance Vertical-K är en av de kortare men också en av de mest intensiva banorna. Starten går i Åre by och målgången är på Åreskutans topp, banan är 5 kilometer med 1000 höjdmeter.

Copper trail 7k

Copper trail är en av de lite mindre tuffare banorna och alla som deltar får chansen att vinna en Kia bil. Banan är 7 km och går i närheten av Åre by där start och mål är.

Swix sprinten

Swix sprinten går inne i parken i Åre by och är en intensiv sprint på ungefär 200 meter.

Kia fjällmaraton

Kia fjällmaraton är den stora utmaningen och äventyret på Fjällmaratonveckan. Banan går över tre fjäll och är 43 kilometer lång med 2100 höjdmeter.

Andra lopp under Fjällmaratonveckan

Övriga lopp som man kan delta i under Fjällmaratonveckan är Välliste runt, Lundhags minimaraton, Ulvang kvartsmaraton och Lundhags öppet fjäll. Läs mer på Fjällmaratonveckans hemsida här.

YouTube kanal

Prenumerera på Jesper Films YouTube kanal och se alla senaste actionsportfilmer!

Den här hemsidan använder sig av cookies. Genom att fortsätta godkänner du sidans användning av cookies.  Läs mer