Atlet i film och foto

Medverka i Jesper Films actionsportfilmer.

Information om samarbete

Jesper Films skapar filmer och foton om actionsport i Sverige, för att göra det behövs såklart duktiga atleter som vill vara med i film och foto.  Jag (Jesper) är därför alltid intresserad av nya samarbeten med duktiga atleter som vill bli filmade och fotograferade när de utövar sin sport.

 

Vad för typ av filmer och foton skapas

Alla filmer och foton jag skapar med atleter är relaterade till actionsport och ibland även atletens historia inom sin sport. Jag har oftast två typer av filmer som jag skapar, det är minidokumentär (se exempel) och montage (se exempel).

Montage (också känt som “en edit”) är den vanligaste typen av film jag skapar med atleter och är en häftig film på ca 2-3 minuter som visar upp atleten när den utövar sin sport. När jag spelar in en atlet som utövar sin sport brukar jag även fotografera stillbilder.

Minidokumentär är en film på 2-6 minuter i syfte att berätta en atlets historia inom dens sport. En minidokumentär består av en intervju, där jag ställer frågor som atleten svarar på, och en montage del där jag filmar när atleten utövar sin sport. Detta redigeras sedan ner till en film på 2-6 minuter där jag väljer ut det bästa av allt material.

När jag skapar en film som är längre än 1 minut så redigerar jag även en trailer på ca 30-60 sekunder till filmen.

Till alla filmer jag skapar brukar jag även fotografera stillbilder. Det är vanliga sportbilder som visar upp atleten när den utövar sin sport.

Vad för typ av film jag skapar bestämmer jag tillsamans med atleten i förväg innan inspelning.

 

Var publiceras filmer och foton

Filmer och foton som jag skapar publicerar jag på Jesper Films sociala medier och hemsida. Det omfattar Jesper Films YouTube kanal, Instagram profil, Facebook sida, och hemsida. Vid publicering hänvisas det till atleten genom att det står atletens namn samt en länk till dens Instagram profil.

Om jag samarbetar med en samarbetspartner (vilket atleten blir informerad om innan inspelning), kan även samarbetspartnern publicera trailer till filmen samt stillbilder på sin Instagram profil och Facebook sida. Exemepelvis brukar jag samarbeta med Rebel Park när jag skapar actionsportfilmer.

Atleter som är med i film och foto, får även dela trailern till filmen samt stillbilder, på sin Instagram profil och Facebook sida.

 

Hur samarbetet fungerar

Innan inspelning bestämer jag och atleten tid och plats för inspelning. Vi bestämmer även vad för typ av film som ska skapas och jag berättar även om min “vision” för den färdiga filmen.

Under inspelning filmar och fotograferar jag atleten när den utövar sin sport. Skapar jag en minidokumentär brukar jag göra intervjun innan vi börjar filma “montage”-delen. Atleten deltar på egen risk och ansvarar för sin egen säkerhet och hälsa.

Efter inspelning så redigerar och bearbetar jag materialet till en färdig film och bilder.

Ungefär en vecka innan publicering, skickar jag ett meddelande till atleten med en länk till Google Drive där den kan se den färdiga filmen samt bilderna. Atleten kan även ge feedback på om det är något som den vill ändra på eller ta bort. På Google Drive kan atleten även ladda ner stillbilder och trailer som den får publicera på sin Instagram och Facebook, i syfte att marknadsföra sig som atlet.

Vid publicering så publiceras film och foto på Jesper Films sidor som nämnts tidigare.

 

Kontakt

Skicka ett mejl till info@jesperfilms.com om du är en atlet som är intresserad av att samarbeta med Jesper Films. Fungerar även bra att skicka ett DM till @jesperfilms på Instagram.

Den här hemsidan använder sig av cookies. Genom att fortsätta godkänner du sidans användning av cookies.  Läs mer